هنگامی‌که از سئوی فنی سخن می‌گوییم، منظور ما جنبه‌های فنی وب‌سایت است؛ همان بخش‌هایی که در پشت‌صحنه قرار دارند. برخی از این عناصر، مانند سرعت پایین سایت یا ساختار نامناسب لینک ها، ممکن است برای بازدیدکنندگان نیز محسوس باشد، اما تمرکز اصلی سئوی فنی بر آن است که به ربات‌های موتور جست‌وجو کمک کند تا محتوای وب‌سایت شما را به‌درستی درک نمایند.

شما باید برای موتورهای جست‌وجو اثبات کنید که چرا شایسته‌اید در نتایج جست‌وجو برای کلیدواژه‌های هدف‌تان رتبه بگیرید؛ و باید بهترین چهره‌ی ممکن از وب‌سایت خود را به آن‌ها عرضه کنید تا شایستگی آن رتبه را به‌دست آورید. با این حال، سئوی فنی نباید به بهای قربانی‌کردن تجربه‌ی کاربری باشد. هر اقدامی که برای بهبود سئوی فنی انجام می‌دهید، باید در راستای ارتقاء تجربه‌ی واقعی بازدیدکنندگان نیز باشد.

در واقع سئو فنی، جزء لاینفک هر پروژه‌ی سئو است؛ اما غالباً به دلیل فقدان دانش فنی در تیم سئو یا مقاومت تیم توسعه در برابر توصیه‌هایی که در ظاهر بی‌ربط به نظر می‌رسند، نادیده گرفته می‌شود. ضعف در سئوی فنی می‌تواند تمامی تلاش‌های دیگر شما را بی‌اثر کند. گاهی حتی بهترین محتوا و قدرتمندترین لینک‌سازی‌ها نیز نمی‌توانند بر مشکلات فنی بنیادی یک وب‌سایت غلبه کنند؛ مسائلی که مانع از درک صحیح موتور جست‌وجو از وب‌سایت می‌شوند.

می‌توان گفت که سئوی فنی آن‌چنان اهمیت دارد که باید نقطه‌ی شروع هر پروژه‌ی سئو باشد—حتی پیش از آن‌که به سراغ محتوا یا لینک‌سازی بروید.

به‌صورت بنیادین، سئوی فنی در چهار دسته اصلی طبقه بندی میشود:

۱. خزیدن و ایندکس‌گذاری:

خزیدن و ایندکس کردن - اینادرام سئو

خریدن و ایندکس گذاری مربوط به تعامل موتورهای جستجو با سایت شما میشود و برای اینکه بتوانید این بخش را به درستی آنالیز کنید باید :

  • بررسی کنید که چگونه موتورهای جستجو با سایت شما تعامل میکنند .
  • باید بتوانید سایت خود را از چشم موتورهای جستجو ببنید .
  • باید در ساختار و معماری کلی سایتتان تمام مواردی که باعث میشوند که سایت شما به درستی رشد نکند و رتبه نگیرد را شناسایی کنید.

معمولا سایت هایی که به خوبی توسط ربات های گوگل جستجو میشوند و ربات های گوگل بهتر میتوانند انها را بفهمند شانس بالاتری هم برای رتبه گیری توسط گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری را هم خواهند داشت.

2. سرعت بارگذاری سایت:

برای موتورهای جستجو سرعت سایت شما اهمیت بالایی دارد یک سایت کند نه تنها باعث میشود بازدید کنندگان وب سایت شما اذیت شوند بلکه نگاه موتورهای جستجو به وب سایتتان را نیز تغییر میدهد و باعث میشود رتبه گیری سایت شما سخت تر شود. برای همین است که یکی از معیار های اساسی یک سایت بهینه از نظر موتورهای جستجو داشتن سرعت بالای صفحات ان سایت میباشد.

3. معماری سایت و محتوا

یکی دیگر از موارد مهم در سئو تکنیکال سایت شما معماری درست سایت و محتواهای شماست به این صورت که با تعریف درست دسته بندی و ساختار لینک سازی هم برای موتورهای جستجو ساختار قرارگیری صفحات و مقالات سایت قابل درک باشد و هم به تبع آن برای کاربران.

مثلا کاربران با دنبال کردن برد کرامپ موجود در صفحه به راحتی بتوانند به صفحات هدف خود در سایت دسترسی داشته باشند. معماری درست سایت از جمله شاخصه هایی هستند که محتوای سایت را برای خزنده های گوگل شفاف میکنند و تاثیر به سزایی در بهبود سئو تکنیکال و رتبه سایت شما در نزد گوگل خواهد داشت.

4. نکات فنی جنبی

در بهبود سئو تکنیکال سایت شما موارد دیگری هم مانند :

  • اسکیما
  • سئو تصاویر
  • سئو ویدئو ها
  • و در نظر گرفتن هر چیزی که صفحات سایت شما را به هم متصل میکند

نقش دارد که ما در این سلسله مطالب به مرور سعی میکنیم به تمام این مطالب با در نظر گرفتن قوانین به روز شده گوگل در اینجا آنها را بررسی کنیم.

اگر چه، سئوی فنی در آغاز ممکن است پیچیده و دلهره‌آور به نظر برسد، به‌ویژه اگر پیش‌زمینه‌ای فنی نداشته باشید. اما نباید از آن بترسید. هرکسی می‌تواند در سئوی فنی خبره شود. شما نیازی به مدرک علوم کامپیوتر یا سال‌ها تجربه‌ی برنامه‌نویسی ندارید. اگر فردی کنجکاو، پیگیر و دقیق هستید، نیمی از مسیر را پیموده‌اید مقالات ما را دنبال کنید 😊